Selasa, 4 Ogos 2009

Hari JadiKu (Genting) 2.8.09

Thn ni jadiku suami membawa aku bercuti ke Genting Bertiga...dgn sikecilku.....
Bertolak dari rmhku Sg Buluh 2.8.09 ahad kul 11.00 pagi ke rmh adik iparku di gombak.
Tinggal teksi di sana, dan naik bas ke teminal putra, suamiku membeli tiket bas dan skyway utk kami 3, utk bermlm di first world hotel jd kami beli tiket bas dan skyway pergi shj sebabnya esok blk tak tahu kul berapa. Tiket bas dewasa RM2.60, kanak2 RM 1.30 dan skyway utk dewasa dan kanak2 pun sama RM 5.00

Pakej lagi jimatlah harganya RM 42.00, bas pergi,blk, sky pun sama, main utk out door dan in door... klu tak ambik in door boleh tukar ke lunch time.Kira oklah.... beli asing lagi mahal lah.

Kami bertolak dr teminal putra kul 1.00 dan sampai di awana dlm kul 1 lebih...

.........oh nasib baik Q tak panjang sangat utk menaiki skyway.............
cuma 4 baris... tapi setengah jam juga tunggu giliran utk naik........
Dlm masa kami menunggu ada yang kurang asam .......... melepas bom atom...........faham jelah klu dah terkena.............busuk yang amat...................bkn sekali ada lagi tambah tu.......tu yg geram...................



kami selalu bernasib baik tak Q lama sangat bkn apa bila lihat di belakang panjangnya........
abah........ aku ckp dkt suamiku..... nasiblah kita awal klu tidak puaslah menunggu panjangnya.
Bila giliran ku.......skg klu nak naik ada org ambik gmbr kita......klu nak kat atas blh beli ......harganya RM 25.00 sekeping.....mula rasa takut bkn apa sebab lama x naik.......
last naik dkt langkawi tahun lepas.......tapi langkawi lagi menakutkan.......
sini kira oklah.........










dah naik



dah sampai atas....puncak genting....


Dlm pejlnan dah banyak perubahan klu dulu macam ada seperti orang utan, binatang dan lain....tapi sekarang dah x ada.... mereka dah buang semua hiasan tu yg ada cuma bunga2 shj.....
Bila sampai dkt atas kabus tebal x perasan dah nak sampai.....
lega rasanya selamat sampai.... dah sampai ada org jual gmbr kita kat bawah RM 25.00 sekeping... tak apa....


Jalan pun jln sampai ke lobi hotel dalam kul 3.30 kononnya nak rehat bila sampai....
.....................ohohohoh.... aku ckp dkt suamiku ramainya orang....x kisahlah sebab dah bayar...........tgk kaunter mak....oh sampai 30 lebih.....cepatlah dan senanglah kononnya.... check in je sekejap.....dah dpt bilik mcm sebelumnya.............maka aku pergi ke kaunter pertanyaan......tu........ dia kata kena ambik no...tak palah sekejap je.... bila sampai time aku tunggu....
..................tiba dia bg no ...mak...oh......884.... skg aku tgk br 540..... ni kul berapa br dpt........
tak pahlah abah...aku ckp dkt suamiku..... kita mkn dulu bekal nasi lemak dan lain....

Lepas mkn saja suami 3G mak siti saja....nak tunjuk kami dah smpi & org ramainya nak check in....dan bgth no aku dan no skg.... lepas tu dia ckp tak palah nanti dia tel sepupunya.
Tak lama kemudian sepupunya(Ida) tel suruh check in dkt kaunter 21.... (Ida di kerja mlm)....alhamdulliah akhir dpt juga msk bilik 4801 dan blhlah rehat.....(aku call ida dan ucapakn terima kasih banyak tolong kami tadi)

pemandangan dr bilik hotel kul 5.30 ptg...


Lepas asar dlm kul 5.30 kami ingat nak jalan2, dan lalu dkt lobi.... mak oh.... skg br no 745.... aku ckp dkt suamiku...... klu x ada org tolong kita........mesti dkt lobi masih menunggu lagi....

Aku jalan-2 lalu singgah di snowworld bwk sikecilku nak main salji, sukanya dia....
tiket dewasa RM 17.00, kanak2 RM 14...masuk dan tukar pki kasut,baju sejuk dan sarung tgn...dlm tu sikecil suka sangat main salji.... lepas tu tggu giliran utk ambik gambar...
Klu 5r shj RM 16.00, dan 8r RM 25.00, utk pakej 5r dan 8r RM 30.00, maka ambik yg pakejlah...

Dah keluar kami ambik gmbr....kt luar pki baju tu.......
Tunggu pun tggu siaplah gambar.... suamiku tanya klu 2(5r), 1(8r) dia kata RM 46.00 klu 2(8r)dan 2(5r) dia bg murah je RM 52.00 aku minta 50.00 dia x bg klu biasa RM 60.00...maka aku bayar RM52.00....













Bwk sikecil jalan naik kuda dan main2 kat atas je.... kami blk mandi... mlm pegi mkn.... mula nak mkn pizza last tel ida tanya tmpt mkn yg ok dia kata tmpt mkn dkt hotel tkt 2, kami mkn mlm aku mkn nasi goreng udang ada 3 ekor, nasi pun byk blh 2 org mkn oklah dgn harganya RM 9.90 ada ++ RM 10.90, suamiku mkn nasi, lauk, sayur dan sup RM 12.80, kira oklah... lepas mkn kami pergi jumpa org yg tolong kami Ida di lobi dia keja mlm......8.00 mlm hgg 4.00pg. .
....Balik rehat dan tidur awal kepenatan.... tu..tu...tu terjaga ingat dah lama tidur rupanya br kul 2 pg... aku bgn gerak sekecil bgn kencing.... last semua terjaga... siap blh bt air minum kopi lagi...sambil tgk tv cerita anaconda... last... tertidur juga...


Sarapan pagi.....
























9.00 pg kami siap utk sarapan pagi.....ohohohohoh.... ramai juga......tapi tempatnya bsr dan tempat mkn byk tempat.....tapi...tak menang tgnlah tukang masak... tak berhenti masak......1 tempat telur goreng je...Q..... 1 tmpt roti telur bakar, 1 tmpt mee goreng, semua tmpt kena Q...... mcm dekat sekolahlah....panjang Qnya..... sikecil tu x mkn lain mkn honey star,corn.flk dan coco.cran...dgn susu je....siap tambah lagi.....

siap mkn nak kemas nak chek out... awal....



















dlm jln nak blk nak tembikai dan donut besarnya....

kul 11.30...kami bertolak balik..

nak blk jumpa lagi mainan... sibuk sikecik..nak... nasiblah dia kita ckp nak dengan lain kali kita dtg lagi....

beratur beli tiket skyway....









kabus tebal... angin kuat...hingga semua terberhenti seketika... tu yg menakutkan...

dlm perjlnan blk ada 2 kali ia terberhenti... bisinglah sikecil ni.. tanya mengapa dia berhenti dan macam dia tanya hinggakan ada bunyi.. ketket... menakutkan...."abah pun ckp...diam adik"....dia senyum je...


bila dah jln lega rasanya... bkn apa tgk dibawah tingginya......mcm difikiran...tu...






amboi abah serius nampak..tgk mcm kami berdua ni...senyum je... takut ke...heheheh apalah abah ni...















dlm bas nak blk KL...

1 ulasan:

  1. HI, your site is greate, can you exchange link?

    BalasPadam